Staal of inox?

Staal of inox?

Kiezen tussen inox en staal is een keuze van smaak. Maar er zijn toch enkele belangrijke verschillen.

Inox, of roestvrij staal, is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Inox is meer resistent tegen roesten of corrosie dan gewoon staal, maar is niet volledig vrij van roesten.

Sommige toepassingen, zoals balustrades aan de kust of zwembaden, vragen het gebruik van legering met een hogere corrosieweerstand. Deze hogere corrosieweerstand wordt bereikt door het toevoegen van molybeen aan de legering.

Staal is een ijzerlegering die bij contact met lucht gaat oxideren. Om deze oxidatie tegen te gaan brengt men een beschermingslaag aan. Voor toepassing binnenhuis volstaat een afwerking met een lak. In onze spuitinrichting kunnen wij alle stalen onderdelen voorzien van een laklaag in de door de klant gevraagde kleur.

Voor toepassing buitenshuis gaat men over tot het galvaniseren van de stalen onderdelen. Bij het galvaniseren worden de stalen delen gedompeld in een zinkbad. Na galvanisatie krijgt het staal een zilvergrijze kleur die ruw aanvoeld. In een industrieel interieur wordt soms de keuze gemaakt om een trap te galvaniseren in plaats van te lakken. Gegalvaniseerd staal kan na behandeling ook worden afgewerkt met een laklaag.

Droomt u van een metalen trap?

Graag maken wij met u een afspraak om uw persoonlijke wensen voor uw trap nader te bespreken. Laat u vrijblijvend informeren en adviseren in onze showroom over de mogelijkheden van een design trap of vraag simpel weg een offerte aan.